Сексскандал не спира да тресе парламента на Австралия, искат повече жени в политиката

3366
Сексскандал не спира да тресе парламента на Австралия, искат повече жени в политиката
Снимка: Getty Images/Guiliver

Австралийският премиер Скот Морисън заяви, че иска повече жени в парламента и в политиката, след като осъди нов секс -скандал сред служители на управляващата коалиция, съобщава „Дойче Веле“.

Сексскандалите на десетилетието: Политиците водят класацията

Палавници има във всички среди, но най-интересни, най-пикантни и съответно най-укорими са съгрешилите политици. Може би защото техният ...

Морисън направи забележките ден след като в пресата беше съобщено, че няколко служители от неговата коалиция споделят снимки и видеоклипове на сексуални актове в Парламента, където в друг несвързан случай бивш съветник съобщи преди повече от месец, че е била изнасилена.

"Никога не е имало по-важно време жените да бъдат на това място. Искам да видя повече жени на това място и направих всичко, за да привлека повече жени и се опитвам да предприема повече действия, за да го направя", каза Морисън на пресконференция в парламента на Канбера.

Австралийският президент, широко критикуван от опозицията и феминистките групи за не предприемане на решителни действия за защита на жените и чиято партия няма квоти за пол, обеща да „подреди този дом“, като осъди „отвратителното поведение“ на някои мъже в парламента.

Унгарски евродепутат подаде оставка заради сексскандал в Брюксел

Унгарският политик и евродепутат Йозеф Шайер подаде оставка, след като беше задържан на секс парти в Брюксел в петък вечерта, нарушавай...

В понеделник австралийска телевизия Channel 10 съобщи, че няколко мъже, работещи за управляващата коалиция, споделят снимки и видеоклипове, на които те извършват сексуални актове в парламента, включително сцени на мастурбация на бюрата на законодателите.

Тези факти излизат наяве повече от месец, след като бившата съветничка на Либералната партия Британи Хигинс съобщи, че е била изнасилена от бивш колега в парламента, последвана от три други жени, които съобщават за нападения и сексуален тормоз от същия мъж.

Този месец на австралийския прокурор Кристиан Портър беше повдигнато обвинение и за предполагаемото изнасилване в Сидни преди 32 години на жена, вече починала, на 16-годишна възраст, въпреки че полицията приключи делото поради липса на доказателства.

Този вторник група деятели на Партията на труда и зелените изтъкнаха, че в Парламента има "култура на всеобщо мълчание", по време на сесия в Законодателния щаб.

Номинацията на Байдън за кандидат за президент на САЩ гарнирана със сексуален скандал

Бившата служителка на Сената на САЩ Тара Рийд, която твърди, че е била тормозена сексуално от Джо Байдън преди около 30 години, смята, ...

"Едно от първите неща, на които ме научиха, е, че ако нещо ми се случи, не казвай нищо, защото това ще съсипе кариерата ти", заяви Джорджия Три, която работи за законодател на лейбъристите, в изявления, цитирани от портала „Найн нюз“.

Секс скандалите подтикнаха австралийското правителство да нареди разследване на парламентарната култура на работа по-рано този месец, което ще бъде ръководено от комисаря по сексуалната дискриминация Кейт Дженкинс.

Окончателният доклад трябва да бъде представен следващия ноември с препоръки за промяна на работните практики и култура в Парламента.

Миналата седмица хиляди австралийци излязоха на улицата, за да демонстрират срещу неравенството между половете и да критикуват правителството за управлението му след няколко случая на сексуално насилие в сферите на парламента. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Пожар пламна на товарен кораб, пътуващ към България (ВИДЕО)

САЩ, Канада и Великобритания с нови санкции срещу Иран

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com