Шиндзо Абе: Важно е да продължим с усилията си спрямо Северна Корея

462
Шиндзо Абе: Важно е да продължим с усилията си спрямо Северна Корея
Снимка: БГНЕС

Японският министър-председател Шиндзо Абе заяви, че Токио е бил разочарован от отмяната на срещата на върха между лидерите на САЩ и Северна Корея и заяви, че е крайно необходимо да има прогрес в това отношение.

„В бъдеще ние трябва да направим такава среща – важно е за решаването на проблемите, които се натрупаха“, заяви Абе по време на годишния икономически форум в Санкт Петербург.

Япония иска да направи двустранна среща с КНДР

Правителството на Япония е уведомило КНДР за своето намерение да организира среща между японския премиер Шиндзо Абе и севернокорейския ...

„Ядрените оръжия, са оръжия за масово унищожение и е важно да се разбере, че всички те трябва да бъдат унищожени“, заяви министър-председателят на една от страните, които Северна Корея заплашваше с нападения с ракети, докато построи ракети стигащи до САЩ.

„Това е основната цел в преговорите между тези страни (САЩ и Северна Корея) и потвърждавайки такава среща на върха това значи, че ние ще вървим напред“, добави той.

Абе заяви, че другите страни трябва да продължат да оказват натиск над Северна Корея да уважава резолюциите на ООН спрямо ядрените и ракетните програми. „Най-важно е да продължим с усилията си“, завърши Шиндзо Абе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com