Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сирия сваля полицейския час заради коронавируса

26 май 2020, 07:50 часа • 858 прочитания

Сирийското правителство обяви, че отменя полицейския час в страната, но може да върне мярката по всяко време, ако санитарно-епидемиологичната ситуация с коронавируса се влоши, предаде ТАСС.

Сирийското правителство реши да премахне комендантския час, който беше валиден от 19:30 до 06:00 часа от днес, 26 май. Както съобщи сирийската държавна агенция "САНА", това е обявено чрез правителствено постановление, прието след заседание на антикризисния щаб при кабинета на министрите, ръководен от премиера Имад Хамис.

"От вторник, 26 май, забраната за движение през нощта се прекратява и транспортните връзки с провинциите са напълно възобновени", се казва в документа. Той установява нов работен график за сферата на търговията и услугите - от 08:00 до 19:00 часа.

Както е подчертано в декрета, сирийското правителство може по всяко време да наложи рестриктивната мярка отново в зависимост от санитарната и епидемиологичната ситуация. "Предприетите мерки са насочени към поддържане на баланс между опазването на здравето на гражданите и подкрепата за възобновяване на икономическия живот", се казва в документа.

Министерството на здравеопазването на Сирия съобщи по-рано вчера за 20 нови случая на коронавирусна инфекция. Според властите до началото на седмицата общият брой на заразените в страната е нараснал до 106 души. В момента 1114 граждани, завърнали се със специални полети в родината си през последните две седмици, остават под лекарски надзор. Към 24 май 27 от тях са дали положителни тестове за коронавируса. От 22 март над 40 сирийци са се възстановили от болестта, а 4 са починали.

Още: "Коронавирусът по света: Испания с голяма корекция надолу на смъртните случаи"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес