Сирийското химическо оръжие ще бъде унищожено безвредно

27504
Сирийското химическо оръжие ще бъде унищожено безвредно
Снимка: Getty Images / Guliver

Унищожаването на сирийските химически оръжия на борда на американския кораб Cape Ray няма да навреди на околната среда, увериха от Пентагона, предаде БГНЕС.

Cape Ray вчера тръгна от Портсмът, щат Вирджиния. В началото на февруари химическите оръжие ще бъдат претоварени на борда му от датския кораб Arc Futura. Унищожаването на химическите оръжие на Cape Ray ще бъде завършено за два месеца, заявиха от министерството на отбраната на САЩ.

"Процесът на хидролиза, чрез който ще бъде унищожено сирийското химическо оръжие, ще стане в съответствие с всички изисквания и норми на Организацията по забрана на химическото оръжие. На околната среда няма да бъдат нанесени никакви вреди. Никакви отпадъчни продукти няма попаднат във въздуха и в морето", се казва в съобщение на Пентагона.

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл изпрати обръщение към капитана и екипажа на Cape Ray, в което се казва: "Цяла Америка ви желае успех в изпълнение на вашата историческа мисия. Предстои ви да направите онова, което никой не е се опитвал да направи. С унищожаването на един от най-крупните химически арсенали ще направите света по-безопасен".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия