Страните от Персийския залив ще спират гейовете на границата

41192
Страните от Персийския залив ще спират гейовете на границата

В Кувейт и страните от Съвета за сътрудничество в Персийския залив /ССПЗ/ на границите ще правят медицински тестове, за да засичат хомосексуалистите и да не ги допускат да влязат в съответната държава, съобщи в. "Дейли мейл" като се позовава на представител на кувейтското здравно министерство, предаде БГНЕС.

Хомосексуалността вече е криминализирана от държавите от ССПЗ – Бахрейн, Кувейт, Катар, Оман, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства /ОАЕ/. Режимът обаче се затяга и по думите на Юсуф Миндкар, директор по обществено здравеопазване в кувейтското здравно министерство, отсега нататък всички "минали под дъгата" - гейове, лесбийки, трансексуални, няма да бъдат допускани да пресичат границите на страните от ССПЗ. Пред в. "Ал Раи" Миндкар казал: "Здравните власти извършват рутинни медицински проверки на чужденци, които влизат в страните от ССПЗ. Но вече ще има по-строги мерки, които ще ни помагат да засичаме гейовете и на тях ще им бъде отказвано влизането както в Кувейт, така и в останалите страни от ССПЗ".

Еднополови участници в полов акт в Кувейт могат да отнесат до 10 г. затвор. В началото на октомври оманският в. The Week беше забранен заради публикация, която според властите звучали благосклонно към хомосексуалистите, предаде Би Би Си.

Да си гей е незаконно в 78 страни по света, а лесбийките са извън закона в 49 държави. Смъртна присъда за хомосексуалистите предвижда законодателството на пет страни - Иран, Саудитска Арабия, Судан, Йемен и Мавритания.

След ислямската революция от 1979 г. в Иран по обвинения в хомосексуализъм са екзекутирани над 4 000 души, припомня "Дейли Мейл". Непълнолетните гейове, хванати да се забавляват с "батковци", отнасят по 74 удара с камшик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com