Съд в Пакистан обвини Мушараф в държавна измяна

11878
Съд в Пакистан обвини Мушараф в държавна измяна

Съдът в Пакистан подведе под отговорност бившия лидер на страната Первез Мушараф за измяна по обвинения, свързани с налагането на извънредно положение през 2007 година, предаде БГНЕС.

Специален трибунал от трима съдии се произнесе по пет обвинения. Ако бъде признат за виновен, Мушараф може да се изправи пред смъртно наказание. Той пледира невинен и твърди, че обвиненията за политически мотивирани.

Най-накрая Первез Мушараф се изправи пред съда в Пакистан

Бившият президент на Пакистан Первез Мушараф днес пристигна за първи път в специалния съд в Исламабад, където ще бъде съден за „...

Мушараф вече бе признат за виновен за убийството на бившия премиер Беназир Бхуто.

Бившият пакистански лидер, който отсъства от повечето съдебни изслушвания поради съображения за сигурност и влошено здраве, направи обръщение към съда.

"Почитам този съд и прокуратура, силно вярвам в закона и нямам проблеми с егото. Явих се в съда в Карачи, Исламабад и Равалпинди 16 пъти тази година. Наричан съм предател. Бях началник на армията в продължение на 9 години и служа на тази армия 45 години. Бих се в две войни и това е "предателство", обобщи бившия президент на Пакистан.

Мушараф обяви извънредно положение през ноември 2007 г. на фона на все повече правни предизвикателства пред управлението му. Той суспендира пакистанската конституция по онова време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com