Техеран: Западът готви нов заговор срещу Сирия

2492
Техеран: Западът готви нов заговор срещу Сирия
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Иранските власти разглеждат обвиненията по адрес на Дамаск за предполагаема химическа атака в град Дума като част от нов заговор на Запада. Това заяви говорителят на външното министерство на Ислямската република Бахрам Хасеми, цитиран от агенция Фарс.

„Подобни голословни твърдения и обвинения от страна на американците и редица западни страни разкриват нов заговор срещу сирийското правителство и народа на Сирия. Те са предлог за военни действия срещу тази страна, което, без съмнение, ще усложни положението в Сирия и региона“, подчерта той.

Тръмп: Русия и Иран подкрепят животното Башар Асад

Русия и Иран подкрепят "животното" Башар Асад. Така коментира държавният глава на САЩ Доналд Тръмп в Twitter информацията за извършена ...

Европейският съюз обвини Сирия и нейните съюзници за химическа атака в град Дума, при която са загинали около 70 души. От своя страна американският президент Доналд Тръмп поиска от Дамаск да предостави достъп до района, за да се окаже медицинска помощ на пострадалите. Той заяви, че вина за случилото се носят Русия и Иран, които подкрепят „животното Асад“. По-късно днес се очаква президентската администрация и екипът за национална сигурност да обсъдят положението в арабската държава.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш поиска разследване, за да се установи дали наистина е използвано химическо оръжие.

Руското външно министерство на свой ред обяви, че сме свидетели на поредната изфабрикувана информация, която има за цел допълнително да навреди на Сирия и процеса на урегулиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com