X
 
 

Тръмп: Кюрдите не ни помогнаха през Втората световна война, сега се биха за своите земи

1417 3
Тръмп: Кюрдите не ни помогнаха през Втората световна война, сега се биха за своите земи
Снимка: Getty Images/Guliver
Кюрдите не помогнаха на САЩ през Втората световна война, не помогнаха в Нормандия – помагат в Сирия, защото се бият за своите земи. Тази теза лансира американският президент Доналд Тръмп, който е под постоянен медиен натиск заради решението си да изтегли американските военни от района източно край Ефрат, което позволи на Турция да започне военна операция „Извор на мир“.

Американският президент даде примера, явно визирайки Кърт Шлихтър, който написа същото за изданието Townhall. Шлихтър развива тезата, че САЩ не са длъжни на кюрдите, защото те и без американската намеса щели да се сражават с „Ислямска държава“ и че всъщност кюрдите не са единен фактор – ПКК били част от тях, но „комунистически терористи“, сражаващи се срещу Турция.

ООН и Арабската лига се събират заради операцията на Турция в Сирия

Съветът за сигурност на ООН ще проведе днес, 10 октомври, закрито заседание по повод военните действия на Турция срещу кюрдски позиции ...

Тръмп говори за кюрдите заради въпрос дали сега не е време да се развиват съюзи, като гледната му точка е, че съюзниците на САЩ се възползват от тях. Той даде пример с НАТО и кой член колко плаща – Германия плащала дори под 1% от БВП за отбрана, а трябва да са 4%, като от думите на американския президент излезе, че само САЩ плащат. „Дължат ни огромни пари и няма да ни платят“, каза Тръмп по адрес на Германия. Той не пропусна да каже, че САЩ много са помогнали на кюрдите – с оръжие, с пари и че САЩ ги подкрепят, но явно вече не и с жива сила.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • мнението на кюрд за патока Доналд 1 мнението на кюрд за патока Доналд преди 3 месеца Профил на трол?
  Божкеее...а ма тоя Тръмпчо е много,а ма мнОООго ТЪП!!!СтраХооотен ОЛИГОФРЕН!!!!
 • Каквото почукало,това се и обадило!!! 1.1 Каквото почукало,това се и обадило!!! преди 3 месеца Профил на трол?
  11 000 бойцо на ИДИЛ са в затвори на кюрдска територия!!!Кюрдите да ги изтрепат до крак и Турция ще остане с пръст в ГЪЗА... Турската претенция, че може да контролира лагерите, е несъстоятелна, като се има предвид, че много от тези терористи са пристигнали в Сирия, преминавайки през Турция.Ердоган разчита именно на тия изверги за да завладява нови и нови територии от Сирия!!!!
  : 1 !
 • анаЛиз на български читател 1.2 анаЛиз на български читател преди 3 месеца Профил на трол?
  С влошаването на сигурността хуманитарните агенции на ООН може да занемарят контрола върху лагера Ал Хол, където има над 70 000 бежанци, повече от 25 процента от които са роднини на убити или пленени бойци на Ислямска държава. През последните дни в Ал Хол имаше бунтове, а посетители свидетелстват, че в някои райони в него влизането е прекалено опасно. Изданието посочва, че ако турското нахлуване н виж още ›› е е бърза и ограничена операция, на каквато Тръмп се надява, може да се стигне до ужасяващ сценарий. С влошаването на сигурността в Североизточна Сирия, бойците на ИД може да избягат от затворите, да щурмуват лагера Ал Хол и да се съберат със семействата си, а след това да подновят терористичните нападения срещу Запада, които започнаха през 2014 г.
  : 0 !
Последно в Актуално