X
 
 

Турция е номер едно сред държавите, приели най-много бежанци

1363 0
Турция е номер едно сред държавите, приели най-много бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver
Турция отново е държавата, дала подслон на най-голям брой бежанци в света, пише вестник "Сабах", цитиран от БГНЕС. Според вътрешното министерство на Турция, броят на бежанците на нейна територия е достигнал 4,9 милиона.

След Турция, в списъка с държави с най-много бежанци се нарежат Пакистан, Уганда, Судан и Германия.

70,8 млн. души са прогонени от войните през 2018 година

Броят на хората, бягащи от войни, преследване и конфликти, е достигнал 70,8 милиона през 2018 година показва годишния доклад „Гло...

Агенцията за бежанците на ООН отчете, че за пета поредна година Турция оглавява класацията на страните, приели най-много хора, които бягат от война или преследване.

"За съжаление и тази година видяхме броят на бежанците да се повишава", казва Селин Юнал, говорител за Турция на върховния комисар за бежанците на ООН.

Анкара изчислява, че досега е похарчила 40 милиарда щатски долара, за да се справи с кризата. От чужбина са получени само 6 милиарда под формата на помощи.

В обществото нараства напрежението заради икономическата криза, която води до затруднения за гражданите на Турция, докато за бежанците се отделят големи средства.

ООН: Средиземно море може да стане "кърваво"

ООН предупреждава, че рискът за мигранти и бежанци, преживяващи корабокрушение в Средиземно море, е по-голям от всякога поради липсата ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители