Турция има лиценз да произвежда ваксината на Sinovac

1330
Турция има лиценз да произвежда ваксината на Sinovac
Снимка: Getty Images/Guliver

Турските медии съобщават, че Sinovac, китайският производител на ваксината CoronaVac срещу COVID-19, е предоставил на Турция лиценз за производство.

Главният изпълнителен директор на компанията Ин Вейдон, цитиран от агенция Блумбърг, заяви, че Турция е сред пет държави, получили лиценз за производство на ваксината, заедно с Индонезия, Бразилия, Малайзия и Египет.

Ин заяви, че са доставили ваксини, достатъчни да ваксинират 20% от населението в Турция, Бразилия и Индонезия, но това няма да е достатъчно и следователно те са започнали лицензионния процес за производството в тези страни.

Анкара е поръчала 100 милиона дози ваксини от Sinovac, въпреки че властите са признали, че пратката се бави, тъй като страните се борят за достъп до големи количества сред нарастващата пандемия. Досега в Турция са използвани над 25,3 милиона дози .

В сряда друга партида CoronaVac пристигна в столицата Анкара, съобщи здравното министерство. Количеството не се уточнява, докато министерството казва в изявление, че ваксините ще бъдат разпространявани в болници и здравни центрове в цялата страна след провеждане на необходимите тестове.

Турция започна да използва CoronaVac през януари, като го прилага първо на здравните работници. Сега това е една от двете ваксини, предлагани на широката общественост, заедно с ваксината Pfizer/BioNTech.

Лотария с награди от 1 млн. долара стимулира ваксинирането в Охайо

Американският щат Охайо ще присъди парични награди от 1 милион щатски долара на петима ваксинирали се срещу COVID-19 като част от лотар...

Ин също твърди, че разликите в клиничните данни на ваксината са нормални, докато има „нарастващи доказателства“, че тя се представя по-добре, когато се прилага в реалния свят, информира агенция Блумбърг.

Установено е, че ефикасността на неактивната ваксина е над 83% след фаза 3 в Турция. Съвсем наскоро беше установено, че ваксината е 98% ефективна за предотвратяване на смърт и 96% за предотвратяване на хоспитализация сред група ваксинирани медицински служители от Индонезия, установи проучване, проведено от индонезийското министерство на здравеопазването. Констатациите се основават на данни от 120 000 здравни работници в Джакарта, които са получили ваксината между януари и март тази година, каза водещият изследовател и здравен служител Панджи Девантара на брифинг.

CoronaVac е ефикасна за предотвратяване на COVID-19 при пълнолетни под 60 години, но липсват някои качествени данни за риска от сериозни неблагоприятни ефекти, установиха експерти на Световната здравна организация.

Неотдавнашно проучване, проведено от турски университет, установи, че ваксината е по-ефективна, когато се прилага в две дози , каквато е настоящата практика в Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com