Турската полиция задържа журналист в ефир

23582

 

Турската полиция задържа журналиста Айвън Уотсън, докато той предаваше на живо от площад Таксим в Истанбул. Пратеникът на американската телевизия CNN отразяваше годишнината от събитията в протестите в турската столица.

Във видеото, което може да намерите прикачено към статията, се вижда как органите на реда искат да видят паспорта на Уотсън. Първоначално той се индентифицира като журналист от CNN и показва журналистическата си карта, информира Mashable.

Потребител на Туитър в Турция бе осъден на 15 месеца затвор за никнейм, съдържащ "Аллах"

Потребител на социалната мрежа Туитър в Турция бе осъден на 15 месеца затвор, тъй като използвал като никнейм абревиатура, съдържаща "А...

Това обаче не е достатъчно за полицаите. Те обграждат и започват да бутат пратеника на CNN, докато в един момент той просто изчезва от кадър. Уотсън продължава да коментира: „Да, Харолд, задържат ме” (реплика насочена към студиото на CNN). Репортерът се оплаква още и че е ритан.

По-късно в профила си в социалната мрежа Twitter журналистът разкава, че е бил задържан за половин час. Той допълва, че картата му не е била приета, тъй като премиерът смята, че много такива документи са фалшифицирани.

В следобедните часове премиерът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че органите на реда в Истанбул ще арестуват всеки, който се опита да наруши забраната на властите за провеждане на публични демонстрации в събота, предаде РИА Новости. Ердоган е казал на желаещи да проведат такова събитие, че службите за сигурност са получили точни указания какво да правят и ще го направят без колебание, информира „Фокус”.

 

Конституционният съд в Турция поиска отмяна на блокирането на YouTube

Турският конституционен съд нареди отмяната на блокирането на достъпа до YouTube, наложена от ислямоконсервативното правителство пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com