Уловиха нови сигнали от "черната кутия" на малайзийския самолет

14533
Уловиха нови сигнали от "черната кутия" на малайзийския самолет
Снимка: Getty Images/Guliver

Участниците в операцията по издирване на изчезналия малайзийски "Боинг" в Индийския океан засякоха нови сигнали, които може да идват от "черната кутия" на самолета, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Според отговарящият за координацията на международните усилия по издирване на самолета - маршалът от австралийските ВВС Ангъс Хюстън, във вторник са уловени два сигнала, първият от които с продължителност около пет минути, а вторият - седем минути. Според него останките от самолета ще бъдат открити до няколко дни.

Корабът на австралийските военноморски сили Ocean Shield през уикенда засече импулсни сигнали, подобни на тези от "черна кутия", а британският хидрографически кораба Echo и китайският Haysyun - 01 регистрираха такива сигнали предишния ден.

Издирването на лайнера на "Малейжа еърлайнз", в което участват 26 държави, според специалистите ще се превърне в най-скъпото в историята на авиацията. Вече са похарчени 44 милиона долара, а краят на търсенето не се вижда. Общата стойност на операцията може да достигне няколко стотин милиона долара.

Малайзийският "Боинг", който извършваше полет от Куала Лумпур за Пекин на 8 март с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда, изчезна от радарите около два часа след излитането си от столицата на Малайзия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия