X
 
 

Висшият съд в Пакистан отмени смъртната присъда на Первез Мушараф

475 0
Висшият съд в Пакистан отмени смъртната присъда на Первез Мушараф
Висшият съд в Пакистан заяви, че специално сформирания съд за бувшия военен диктатор и президент Первез Мушараф, е незаконен. Това прави смъртната присъда, която магистратите му постановиха задочно през декември, също незаконна.

Мушараф е обвинен в суспендиране на конституцията докато е действащ президент през 2007 г., когато генералът въвежда извънредно положение в страната и разпорежда да бъдат арестувани членовете на Върховния съд.

Съдът в Пакистан осъди Первез Мушараф на смърт

Тричленен състав с 2 на 1 гласа осъди на смърт бившия военен лидер и президент на Пакистан Первез Мушараф по дело за държавна измяна, к...

 

Тричленен състав на Върховния съд в Лахор, оглавяван от Сайед Мазахар Али Акбар Накви, обяви решението си за анулиране на смъртната присъда на 13 януари. Основният мотив е, че изискваната по закон процедура за сформиране на специален съд, не е била спазена. Това е обяснил по телефона за Bloomberg Мохамед Ажар Сиддики, адвокат на Мушараф.

Смъртната присъда, постановена през декември, предизвика силна реакция от военните, които отказаха да приемат решението.

В момента Мушараф се намира в Дубай, където се лекува. Според неговите критици, той се крие там, за да избегне правосъдието и противниците си в Пакистан.

Мушараф напусна Пакистан

Бившият пакистански президент Первез Мушараф тази сутрин напусна страната. Напускането става по-малко от 24 часа след като бе вдигната...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители