Втори транспортен самолет се включи в търсенето на третия изчезнал малайзийски самолет

16199
Втори транспортен самолет се включи в търсенето на третия изчезнал малайзийски самолет
Снимка: Getty Images/Guliver

Сингапур изпрати втори военнотранспортен самолет С-130 "Херкулес" за участие във възобновяващото се днес търсене на самолета на малайзийската авиокомпания Air Asia, който изчезна над Яванско море в неделя, съобщи телевизионният канал "Ченъл нюз Ейша".

Освен това снощи два кораба на сингапурския военноморски флот се насочиха към остров Белитунг в Яванско море, където се провежда операцията по издирването на "Airbus A320-200", който изчезна от екраните на радарите преди почти едно денонощие. Операцията се ръководи от Индонезия, тъй като комуникацията със самолета се загуби, когато той беше в нейния сектор на отговорност. Индонезийската страна е изпратила седем въздухоплавателни средства, четири военноморски кораба, както и 6 изследователски кораба.

По-рано ВВС и ВМС на Малайзия също се присъединиха към търсенето на изчезналия кораб, изпращайки в зоната на операцията три кораба и военнотранспортен самолет.

Комуникацията с полета на авиокомпания Air Asia се изгуби в неделя сутринта, по всяка вероятност в района на Калимантан (Борнео) над Яванско море, 42 минути след излитането. Според авиокомпанията, на борда са били 162 души: 155 пътници, включително 17 деца, двама пилоти, борден инженер и четири стюардеси. От тях 155 души са граждани на Индонезия, трима – на Южна Корея, един британски гражданин, гражданин на Малайзия и по един Сингапур и Франция (вторият пилот).

Вчера роднина на един от пътниците на самолета получи SMS, според който машината е приземена успешно на един от многобройните острови в Малайския архипелаг. Официално потвърждение на тази информация няма.

Вицепремиерът на Индонезия: Изчезналият самолет най-вероятно се е разбил

Пътническият самолет на авиокомпания Air Asia, изчезнал от екраните на радарите, най-вероятно се е разбил. Това каза на пресконференц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com