Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Върховният лидер на Иран призова народа да се моли за президента Ебрахим Раиси

19 май 2024, 21:42 часа • 1630 прочитания

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей призова народа да се моли за здравето на президента Ебрахим Раиси, съобщи държавната телевизия IRIB. „Народът на Иран да не се тревожи, няма да има смущения в управлението на страната", добавя той.

Още: Хеликоптер, превозващ президента и външния министър на Иран, е катастрофирал

По-рано днес бе съобщено, че хеликоптер от конвой, в който е пътувал президентът на Иран Ебрахим Раиси е претърпял инцидент в планините в северозападната част на Иран. Състоянието на намиращите се на борда на хеликоптера засега остава неизвестно, но иранската новинарска агенция "Фарс" съобщи, че бил установен контакт с двама от пасажерите.

Президентът Раиси е пътувал с иранския външен министър в конвой от три хеликоптера над района. Два от хеликоптерите са се приземили благополучно, пише Би Би Си.

Вече излезе неофициална информация, че е възможно Раиси да е пътувал с 45-годишен хеликоптер. Политическият анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке коментира, че ако е вярно, то иранците са направили невероятна услуга на "Мосад":

Раиси беше избран за президент от втория си опит през 2021 г. Той е смятан за потенциален наследник на аятолах Хаменей на поста върховен лидер един ден.

Още: Животът на иранския президент е в опасност, издирвателната операция продължава часове (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес