Възможно е КНДР да направи ново ядрено изпитание

691
Възможно е КНДР да направи ново ядрено изпитание
Снимка: Getty Images / Guliver

Министърът на отбраната на Япония Ген Накатани отговори утвърдително на журналистически въпрос дали е възможно в близко време да има нов, вече пети ядрен опит от страна на Северна Корея, предаде БГНЕС. Той каза, че правителството на страната му активно събира информация във връзка с това и максимално усилено следи действията на Северна Корея.

Ден по-рано зам.-държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви по време на посещението си в Токио, че САЩ ще предприемат решителни мерки в случай на ново ядрено изпитание от страна на КНДР. По-рано кореспондент на ТАСС, съобщи, позовавайки се на информиран източник в южнокорейското правителство, че това е възможно да стане в началото на май.

Москва отхвърля ядрените амбиции на Северна Корея

Москва отхвърля ядрените амбиции на Северна Корея Москва признава правото на Северна Корея за мирен атом, но отхвърля претенциите й за...

В последните дни на ядрения полигон в провинция Пхенян-Пукто, разузнаването е засякло повишена активност на персонала, предвижване на строителна и военна техника. Предполага се, че е свързано с приключване на подготовката за пореден ядрен взрив. Очаква се, че след това Северна Корея ще обяви за успешно изпитанието на миниатюризирана ядрена бойна глава собствено производство, което ще е последният етап преди включването на въоръжение на пълноценно ядрено оръжие, подчерта източникът на ТАСС. Южнокорейското министерство на отбраната съобщи също, че КНДР готвят изпитание с термоядрена бойна глава за балистична ракета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com