Задължиха със закон мъжете в Северна Корея да са с прическата на Ким Чен-ун

61409
Задължиха със закон мъжете в Северна Корея да са с прическата на Ким Чен-ун

Нов закон в Северна Корея задължава мъжете да имат същата прическа като тази на лидера на държавата им Ким Чен-ун, съобщава ВВС. Декретът се отнася за територията на столицата Пхенян и е бил приет преди около две седмици. От днес обаче заповедта влиза в сила и в останалата част от страната. Досега на жените в Северна Корея е било позволено да избират между 18 вида прически, а на мъжете - между 10. Според британския DailyMail става дума само за всички мъже - студенти, докато според BBC и Time - за всички мъже в страната.

През 2005 г. по държавната телевизия тръгна петсериен филм, озаглавен "Как да се подстрижем в хармония със социалистическия начин на живот". Поводът беше, че много севернокорейци бяха започнали да си правят всякакви прически, повлияни от различни фактори. В сериала имаше и елементи на риалити, като инспектори ловяха такива свободолюбиви елементи и ги подстригваха прилично. В предаването беше изказано и твърдението, че дългата коса изсмуква енергия от мозъка.

Ким Чен-ун си има двойник в Китай

Продавач на барбекю от Североизточен Китай предизвика неочакван интерес в интернет заради удивителната му прилика с  ръководителя...

"Прическата на нашия лидер е много специфична. Не на всеки обаче може да му отива, тъй като всеки има различна форма на лицето и главата", заявил севернокореец пред радио "Свободна Азия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com