Завърши вторият тур на президентските избори в Афганистан

20812
Завърши вторият тур на президентските избори в Афганистан

 

Изборните секции на втория тур на изборите за президент на Афганистан вече са затворени. Независимата избирателна комисия обяви края на изборния ден, предаде АФП.

Избирателите, които все още са на опашките, чакащи да гласуват, ще могат да упражнят правото си на глас, обяви председателят на секретариата на Независимата избирателна комисия Зиа ул Хак Амархай. Според него изборният процес е бил успешен. През деня в страната не е отбелязан голям инцидент въпреки заплахите на талибаните, които се бяха зарекли да атакуват изборния персонал и секциите.

НАТО оставя 12 хил. войници в Афганистан

Тренировъчната мисия начело с НАТО, която ще остане в Афганистан от догодина след изтеглянето на международните сили, ще се състои от о...

Приемник на Хамид Карзай ще е победителят в днешната надпревара. Това ще или 53-годишният бивш министър на външните работи Абдула Абдула, или бившият финансов министър 65-годишният Ашраф Гани. Временните резултати от вота ще бъдат публикувани на 2 юли, а окончателните - на 22 юли, информира БГНЕС.

Встъпването в длъжност на новия президент е планирано за 2 август. То ще отбележи края на ерата Карзай – президента, управлявал Афганистан от 2001 г. досега. Според конституцията на страната той няма право да се кандидатира за трети мандат. Това ще е първото предаване на властта между двама демократично избрани президенти на Афганистан.

 

 

Афганистан избира президент, 4-ма са ранени при взрив

Четирима души са ранени в резултат на взрив край избирателна секция в провинция Логар, Югозападен Афганистан, предаде Reuters. „...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com