Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Албания е предотвратила няколко терористични атаки

19 декември 2016, 07:14 часа • 1028 прочитания

"Благодарение на военното ни разузнаване бяха предотвратени няколко терористични атаки". Това каза албанският министър на отбраната Мими Кодели.

Срещата ми с директора на ЦРУ Джон Бренън в началото на този месец в Тирана не бе обикновена среща, а оценка за позициите и капацитета на албанската армия и по-специално за нейното разузнаване, каза Кодели, цитирана от местната телевизия "Топ ченъл".

"Двамата обсъдихме сериозни проблеми и съвсем нормално бе той да изрази голямата си благодарност за успешната работа на секретната ни военна служба, благодарение на която бяха продотвратени, и това го казвам с цялата си отговорност, нежелани събития, които бяха планирани в нашата страна, но и в някои съюзнически държави. Повече от това не мога да споделя, но военното ни разузнаване се използва за много сериозни неща, а не за политика", каза още тя, пише БГНЕС.

Една от терористичните атаки, която е предотвратена е била планирана да се осъществи по време на футболния мач Албания-Израел на 12-ти ноември в град Скадар. Тогава бяха арестувани няколко лица от Косово и самата Албания, които са били част от терористична група.

Тази група е имала връзки с Лавдрем Мухаджери от Ислямска държава и възнамерявала да извърши нападението с експлозиви и автоматично оръжие. За да се предотврати евентуално нападение мачът се проведе в друг град - Елбасан.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес