Ана Бърнабич: Подкрепяме Новак, но той трябва да разсее съмненията

6066
Ана Бърнабич: Подкрепяме Новак, но той трябва да разсее съмненията
Снимка: Predsednik.rs

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че Новак Джокович трябва да обясни неяснотите около резултата от теста му за Covid. Неваксинираната сръбска тенис звезда твърди, че е получил медицинско изключение за влизане в Австралия, след като в средата на декември тестът за му за Covid е бил положителен.

Но има въпроси относно публичните изяви, които е направил по това време. Ако Джокович се е движил свободно, знаейки, че има положителен резултат от PCR, това би било "явно нарушение" на правилата на Сърбия, заяви министър-председателят Ана Бърнабич пред BBC.

Сърбия се шегува: Пращаме самолетите срещу кенгурата заради Джокович

В последните дни покрай скандала с Новак Джокович и Откритото първенство по тенис на Австралия социалните мрежи и медиите в Сърбия изоб...

Визата на Джокович беше отнета при пристигането му в Мелбърн миналата седмица, преди да бъде възстановена от съдия в понеделник. Документите, представени в съда, показват, че 34-годишният играч е дал положителна проба за коронавирус на 16 декември.

Въпреки това на 17 декември той е бил заснет да присъства на събитие в сръбската столица Белград, на което са били отличени млади тенисисти. Има и съобщения, че на 18 декември той е участвал във фотосесия. "Ако сте положителен, трябва да сте в изолация", каза Бърнабич.

"Не знам кога всъщност е получил резултатите, кога ги е видял, така че има някаква сива зона. Единственият отговор на този въпрос може да даде Новак", добави тя.

Сръбските разпоредби за ограничаване на коронавируса предвиждат пълен 14-дневен период на самоизолация, освен ако лицето, което е дало положителен тест, не получи отрицателен резултат от PCR теста през този период.

Обрат: Ново нарушение на Джокович, то се наказва с... 12 месеца затвор в Австралия

След като съдът в Австралия отсъди в полза на Новак Джокович, изглеждаше сякаш до голяма степен драмата е приключила и че категорично с...

Ако се установи, че Джокович е нарушил правилата за изолация на Сърбия, Бърнабич заяви, че ще трябва да се консултира със "съответните органи и с медицинските лица, които отговарят за прилагането на тези разпоредби".

Доказано? Джокович и Сърбия правят каквото поискат: Тестът за COVID е фалшив (СНИМКИ)

В отделно интервю във вторник майката на Джокович - Дияна, заяви пред BBC, че синът ѝ сам трябва да отговори на въпросите, свързани с резултата му от ПСР-теста. 

Спорът за австралийската виза на Джокович попадна в заглавията на медиите по целия свят. Тенис звездата се бори да остане в страната, където се надява да защити титлата си на Откритото първенство на Австралия. Министърът на имиграцията на Австралия все още има правомощия да анулира визата и да депортира неваксинирания играч.

Джокович е водач в схемата на Australian Open

Световният номер 1 Новак Джокович официално бе обявен като водач в мъжката схема на Откритото първенство на Австралия. Днес организатор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Президентски избори в Северна Македония

Си Дзинпин ще посети Сърбия през май

Възстановяването след наводненията в Гърция ще струва над 3 млрд. евро

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Историк от Белград обяви Рилския манастир за "пазител на сръбските духовност и история"

Мицкоски: Включването на българите в Конституцията е диктат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com