X
 
 

Белград няма да съди Прищина за високите мита

1200 0
Белград няма да съди Прищина за високите мита
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Белград няма да започне дело срещу Прищина заради огромните мита за сръбски стоки, но бе решено да се използват контрамерки, които в момента се разглеждат, съобщава вестник "Новости", цитиран от МИА.

Според вестника сръбското правителство се е отказало от съд, защото Временна администрация на ООН в Косово (ЮНМИК) която е подписала Централноевропейско споразумение за свободна търговия от името на Косово (ЦЕФТА), бе обявена за ненадеждна, предаде БГНЕС.

Пореден протест "Един от пет милиона" се проведе в Белград

Поредният протест "Един от пет милиона" в Белград приключи мирно около 19.30 часа местно време снощи. Участниците в шествието, преминал...

"В тази ситуация на Белград му остана само да съди Косово, а появата на "Косово" като юридическо лице в международното право и по инициатива на нашата страна несъмнено може да се тълкува като признание за "държавност ", заради което бе отхвърлена възможността за съд”, пише вестникът.

Косово стана пълноправен член на ЦЕФТА през юли 2007 г., а споразумението за членство бе подписано от ЮНМИК от името на институциите в Прищина.

Actualno.com

Етикети: