Босът на сръбската наркомафия е арестуван

31290
Босът на сръбската наркомафия е арестуван
Снимка: бгнес

След дълго издирване един от най-големите сръбски наркокрале Дарко Шарич беше задържан в родината си. Арестът стана факт след съвместна операция на сръбската и черногорската полиция.

Според неофициалните информации Шарич се е укривал в страни от Латинска Америка, където е преминавал от една в друга. Той е бил задържан там, а след това закаран в Черна гора, където официално е арестуван, пише Агенция "Фокус".

САЩ: Преминаването на ГДБОП към ДАНС е довело до бездействие в борбата срещу наркотиците

През 2013 година Българската главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) бе прехвърлена от министерството на вътрешни...

Името на смятания за бос на сръбската наркомафия за първи път се появява през 2009 г., когато медии съобщиха, че уругвайската полиция задържа 2,8 тона кокаин в яхта недалеч от Монтевидео. При операцията са задържани двама души – уругваец и сърбин, които се опитвали да прехвърлят наркотиците на презокеански кораб и да бъдат закарани в Западна Европа. Дрогата е била задържана в рамките на международна полицейска операция с кодово название „Балкански ратник”. Успоредно с това сръбската полиция е задържала и членовете на групата на Шарич. Самият той е обявен за международно издирване. Черногорски медии тогава пишат, че десет дена преди да бъде подписана заповедта Шарич е бил видян в Плевля и след това се губи всякаква следа.

Сръбски медии по-късно пишат, че в началото на 2010 г. Шарич и неговата група са подготвили план за ликвидация на високопоставени сръбски ръководители и полицейски служители, които са работили на операция „Балкански ратник”. За целта били подготвени 30 млн. евро.

На 6 август 2010 г. специализирания прокурор за организирана престъпност повдига още едно обвинение на Шарич и неговата група – за пране на около 20 млн. евро, придобити от продажбата на кокаин. Предполага се, че Шарич е прал парите чрез купуване и приватизация на предприятия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани