Брюксел дава 236 млн. евро на Турция за ключови реформи

39083
Брюксел дава 236 млн. евро на Турция за ключови реформи
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Помощта от 236 млн. евро, които ЕС отпуска на Турция, ще позволят на южните ни съседи да насърчат социалния диалог като цяло и на пазара на труда и ще помогнат на турската енергетика. Това заяви европейският комисар по въпросите на разширяването Щефан Фюле, предаде Стандарт Нюз.

В съобщение на Европейската комисия за отпускането на финансовата помощ се отбелязва още, че тя ще подпомогне усилията за създаване на независима, безпристрастна и ефективна съдебна система, за контрол на миграцията, околната среда и селското стопанство.

ЕК погледна благосклонно на Турция и Албания

Европейската комисия призова правителствата на държавите-членки да възобновят блокираните преговори за членство с Турция, въпреки реп...

Брюксел обръща внимание, че въпросът за управлението на границите е много важен от гледна точка на усилията за реформи и подчертава специално необходимостта от предприемане на мерки, които ще гарантират по-ефективно управление на западната граница.

"Тези последни седмици се наблюдава положително развитие в отношенията между ЕС и Турция и аз се надявам тази обновена подкрепа ще спомогне за насърчаване на по-нататъшни реформи, които ще допринесат за напредъка в процеса на присъединяване", каза Фюле.

На 5 ноември ЕС и Турция отвориха глава 22 от преговорите за присъединяване, отнасяща се до регионална политика. Това е първата глава в преговорите на Анкара, която беше отворена от юни 2010 година.

 

България подкрепя Турция за ЕС

Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова изрази загрижеността на българската страна от увеличени...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com