X
 
 

Български депутати ще присъстват на ратификацията за присъединяване към НАТО на Северна Македония

441 1
Български депутати ще присъстват на ратификацията за присъединяване към НАТО на Северна Македония
Снимка: iStock/Guliver
Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, ще бъде на посещение в Република Северна Македония днес, 11 февруари. Българските парламентаристи ще присъстват на ратификацията на Протокола за присъединяване на страната към НАТО. Ратификацията на Северноатлантическия договор ще бъде направена на заседание на македонския парламент.

След ратификацията председателят на българския парламент и народните представители ще присъстват на церемонията по издигане на знамето на НАТО пред сградата на македонския парламент.

А какво ще стане, ако Турция напусне НАТО?

Вероятността Анкара да се раздели с организацията на Северноатлантическия договор е много голяма. Това коментира американското списание...

Цвета Караянчева ще се срещне с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски и с председателя на Събранието Талат Джафери.

В състава на делегацията са Борис Вангелов, председател на Групата за приятелство България – Северна Македония, Тома Биков, заместник-председател на Групата за приятелство и членовете на групата Жельо Бойчев, Велислава Кръстева и Полина Цанкова-Христова.

Actualno.com

Етикети:

  • Решетник 1 Решетник преди 1 седмица Профил на трол?
    В Скопие есть наш человек http ://bit.ly/2lUNS6C , болгарский троянский осел в НАТО! На ратификации НАТО-договора под девизом "НАТО е радост!" Американцы опять насадились на болгарский .... перец! Ха-ха-ха!