Дачич: За Косово защо не се говореше както за Украйна?

28576
Дачич: За Косово защо не се говореше както за Украйна?

Сърбия няма да въвежда никакви санкции срещу Русия и по този въпрос позицията на страната е "кристално ясна". Това каза сръбският външен министър Ивица Дачич по повод коментарите на чуждите дипломати в Белград.

"Сърбия ще трябва да спазва общата външна политика на Европейския съюз, когато стане пълноправен член на съюза. Дотогава Сърбия ще води независима външна политика", каза още Дачич.

"Разбира се за нас щеше да бъде много по-лесно, ако страните, които в момента говорят за т.нар. незаконно отношение на Русия спрямо Украйна, действаха по същия начин и бяха осъдили незаконното поведение на Косово спрямо Сърбия", подчерта сръбският дипломат №1.

Руски вицепремиер с европейска забрана минава през България?

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин, който е в черния списък на ЕС, е бил принуден да заобиколи Украйна по време на полет към Молдов...

Според него "двойните стандарти никога не са били нещо добро и поради тази причина Сърбия и в тази ситуация действа принципно и подкрепя териториалната цялост на всяка една страна членка на Световната организация, но в същото време Сърбия няма никакъв ангажимент да въвежда санкции спрямо Русия и позицията по този въпрос е кристално ясна". Дачич поясни: "Много добре знаем нашите си задължения и това ясно посочихме на върховния представител на ЕС Катрин Аштън. По този въпрос никой в света не трябва да се безпокои за позицията на Сърбия. Имаме си глава на раменете".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com