ЕК: Без значение кой подслушва, Македония трябва да разследва обвиненията

11057
ЕК: Без значение кой подслушва, Македония трябва да разследва обвиненията
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят за съседски отношения и политика на разширяване Йоханес Хан заяви, че ЕК е загрижена заради политическата ситуация в Македония, предаде радио Deutsche Welle.

Според Хан ЕК е загрижена заради селективният подход на съдебната система, проблемите със свободата на словото, както и липсата на диалог, които са заострили кризата.

Втора порция записи за изборни манипулации в Македония

Опозицията в Македония вчера показа нова порция компромати срещу управляващите, предаде телевизия Телма. Македонската телевизия посочв...

Той е изтъкнал, че при посещението си в Скопие през февруари тази година е предупредил политическите лидери, че си играят с бъдещето на страната.

По думите на Хан независимо кои са източниците на записите от подслушванията, които се показват от опозицията, те трябва да бъдат разследвани от институциите.

„Без значение на източниците на подслушването, те трябва да бъдат разследвани и всяка потенциална злоупотреба, която се открива в тяхното съдържание, трябва да бъде разследвана и да има адекватни мерки. Особено ако се нарушават фундаменталните права, като свободата на словото и разделението на властта. В период, когато доверието в институциите е ниско, всички обществени лица трябва да се отнасят отговорно и да поемат отговорност за своите постъпки“, заявил Хан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани