Ердоган: Аз съм целта на заговора около корупционния скандал

29317
Ердоган: Аз съм целта на заговора около корупционния скандал
Снимка: Getty Images / Guliver

Зад операцията на истанбулската прокуратура и полиция срещу корупционни практики и рушветчийство прозира заговор срещу Турция, а истинската цел на този заговор съм аз. Това заяви пред журналисти турският премиер Реджеп Таийп Ердоган, предаде телевизия NTV, цитирана от „Фокус”.

„Взеха на прицел моя син. Навъртайки се около него, искат да достигнат и до мен”, посочи Ердоган. Той визира дейността на Младежката образователна фондация, която се управлява от сина му.

Масови протести в Турция, искат оставката на Ердоган

Корупционният скандал в Турция предизвика протести, които са на път да заприличат на тези на площад „Таксим” миналото лято....

Според слуховете предстои още една вълна на арести и тя ще удари един от синовете на Ердоган. Арестите ще са свързани с високоскоростната железница в страната, информира Bloomberg. Ердоган има двама синове - Ахмет Бурак и Некмедин Билал, както и две дъщери.

Междувременно депутатът от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Хюсеин Бюрге поиска от прокуратурата да върне задържаните по време на мащабната операция в Истанбул и Анкара срещу корупционни практики и рушветчийство 4,5 милиона долара.

Освен депутат, Хюсеин Бюрге е и председател на Управителния съвет на Международния Балкански университет и на Фондацията за образование и култура със седалище в Скопие. Твърдението му е, че тези пари представляват събрани дарения и трябва да се върнат на фондацията, като за целта ще бъдат предприети съответните законови действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани