X
 
 

Генералната стачка ще засегне обществения транспорт и фериботите в Гърция

550 0
photo of Генералната стачка ще засегне обществения транспорт и фериботите в Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver
В сряда 24-часова генерална стачка в Гърция и протест срещу новите трудови закони на правителството ще засегнат обществения транспорт и трафика в центъра на Атина. Това пише електронното издание на вестник Kathimerini, цитирано от агенция "Фокус".

В резултат на втората обща стачка за толкова седмици, обявена от профсъюза на държавните служители ADEDY, в сряда няма да има обслужване на метрото в Атина, електрическата железопътна линия ISAP, крайградската железница Проастиакос и националната железопътна мрежа. Работниците в метрополитена и ISAP също решиха също да спрат работа за три часа в четвъртък, въпреки че във вторник не беше ясно кога ще се случи това.

Автобусите и тролейбусите в Атина ще работят за част от деня в сряда, като започват в 09:00 и спират в 09:00, докато трамваят ще извършва обслужване само от 09:00 до 15:00.

Започна 24-часова обща стачка в Гърция

Гърция е парализирана от 24-часова обща стачка, включваща и транспорта. Работниците недоволстват от планираните промени в трудовото зак...

Автобусите няма да работят през целия ден в Солун, докато работниците в градската транспортна администрация ще се съберат в центъра на протестна акция в 10:30 ч.

Пътническите фериботи също ще останат на котва в пристанищата в Пирея, Рафина и Лаврио, прекъсвайки обслужването до и от островите, докато служителите на контейнерните терминали ще проведат протестен митинг в центъра на Пирея.

Журналистите също ще се присъединят към 24-часовата национална стачка в сряда.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....