Гръцките фермери ще блокират пътищата за два часа

2810
Гръцките фермери ще блокират пътищата за два часа
Снимка: БГНЕС

Гръцките фермери ще блокират с трактори движението по пътищата в цялата страна – от 12:00 до 14:00 часа – съобщава гръцката телевизия ERT.

Вече няколко дни фермерите протестират срещу реформата на пенсионната система и повишението на налозите. В сряда фермерите няколко часа не пуснаха министъра на селскостопанското развитие Вангелис Апостолу в административната сграда в град Комотини, настоявайки за оттегляне на законопроекта за социално осигуряване и започването на диалог с правителството. Самият министър обаче заявил, че не се чувствал нито заложник, нито блокиран.

Фермери блокираха Централна Гърция

Гръцки фермери блокираха десетки пътища в централната част на Гърция, настоявайки за данъчни и финансови привилегии. Стотици трактори ...

Рано сутринта в петък фермерите започнали да се придвижват към транспортните артерии, на основните магистрали вече има стотици трактори. Фермерите обявиха, че протестните акции ще се удължават.

Различни слоеве на населението протестират срещу системата за социално осигуряване. В четвъртък в центъра на Атина за втори път през последните дни протестираха няколко хиляди юристи, лекари, инженери, учени, преподаватели, представители на свободни професии.

Те смятат, че новата пенсионна система ще доведе до рязък скок на данъците и снижаване на нивото на живот.

 

Гърция обвини Турция за мигрантския поток

Турция нe прави нищо за спирането на мигрантския поток, заяви в интервю за РИА-Новости доцентът по право в Атинският университет Анг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com