Гърция е готова на сътрудничество с Турция, но не иска турски военни патрули до границата си

4002
Гърция е готова на сътрудничество с Турция, но не иска турски военни патрули до границата си
Снимка: Gettyimages

Атина е готова да си сътрудничи с Анкара за ограничаване на бежанската вълна, но няма да допусне турски гранични патрули в гръцки води. Премиерът на Гърция Алексис Ципрас подкрепи общата позиция на Европа, като настоява за "разпределение на отговорността", предаде БНР.

Атина е готова да си сътрудничи с Турция по въпроса с бежанската криза, но няма да участва в охрана на границата в Егейско море с общи патрули. Гръцките политически сили от опозицията също подкрепиха премиера, че е недопустимо турски военни патрули да се допускат до гръцки води.

Русия и Турция ще проведат консултации за Сирия

Русия и Турция в следващите дни ще проведат консултации за положението в Сирия, съобщава БГНЕС. Това заяви специалният представител на...

Алексис Ципрас изрази удовлетворение от решението на Европейския съюз за съвместни действия с Анкара. Определи ги като "правилни", но "закъснели":

"За съжаление Европейският съюз се движи със скоростта на костенурка, когато събитията са мащабни и бързи. Поставени сме пред проблем, свързан с функционирането на Съюза. Решението на въпроса с бежанците трябва да се търси в дух на взаимна подкрепа между страните и разпределение на отговорността. Решенията на европейско ниво са в правилна посока", каза Ципрас.

След поредната трагедия с четирима удавени бежанци, от които три са деца, днес на посещение в Лесбос пристига и председателят на Европарламента Мартин Шулц и еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос.

До дни започва да работи първият от центровете по приемане на бежанците, една от петте "горещи точки", които се създават на гръцките острови.

Ципрас: Гърция е готова да си сътрудничи с Турция за разрешаване на миграцията криза

Гърция е готова да си сътрудничи с Турция за разрешаване на кризата с мигрантите, които заливат Европейския съюз. Това заяви при прист...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани