Гърция още не може да се споразумее с Тройката

17948
Гърция още не може да се споразумее с Тройката
Снимка: Getty Images / Guliver

Преговорите между гръцкото правителство и представителите на Тройката международни кредитори продължиха 14 часа, но за момента все още няма постигнато споразумение, предаде БГНЕС.

Високопоставен представител на финансовото министерство съобщи, че Гърция ще опита да завърши преговорите до вечерта. Нов кръг преговори ще се състои на обяд в министерството на финансите.

Гръцките домакинства са загубили 11,9% от доходите си в периода 2008 - 2012 г.

Домакинствата в Гърция са загубили 11,9 на сто от доходите си за периода 2008-2012 г., сочи проучване на Международния валутен фонд (МВ...

Представителите на Тройката трябва да напуснат Атина утре вечер. Според същия източник, двете страни са много близо да постигнат споразумение по всички въпроси, но той допълни, че не може със сигурност да потвърди, че ще има споразумение. "Ако не постигнат споразумение днес, това ще стане в идните дни", изтъкна източникът.

Друг високопоставен представител на министерството на финансите заяви, че "ако нямаше воля от двете страни за преодоляване на различията, те нямаше да останат толкова дни и нямаше да има още един кръг преговори днес". Той каза още, че понеделник е ключов ден за постигане на споразумението.

Според министерството на административната реформа, Тройката настоява за съкращаване на държавни служители до 2015г., но правителството не е съгласно. Във връзка с министерството на развитието Тройката настоява за спазване 100% на препоръките на ОИСР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com