X
 
 

Хан иска от Вучич Сърбия по-бързо да прилага истински върховенството на закона

749 0
Хан иска от Вучич Сърбия по-бързо да прилага истински върховенството на закона
Снимка: iStock/Guliver
На срещата си със сръбския президент Александър Вучич, еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан призова за ускоряване на реформите, особено за налагане на върховенството на закона в страната.

Вучич и Хан се срещнаха в Белград снощи, за да обсъдят положението в Западните Балкани и следващите стъпки на Сърбия по европейския ѝ път, предаде МИА, цитирана от БГНЕС.

Косово: Няма как да има споразумение със Сърбия без участието на САЩ

Председателят на парламента на Косово Кадри Весели подчерта, че със Сърбия няма да бъде постигнато окончателно споразумение за двустран...

Обсъждайки ситуацията в региона, Вучич и Хан говориха поотделно стагнацията в диалога между Белград и Прищина и ситуацията след оставката на косовския премиер Рамуш Харадинай, според изявление на кабинета на Вучич след срещата.

"Президентът Вучич каза, че Сърбия е реагирала мирно и отговорно по този повод, както винаги. Той благодари на члена на Комисията Хан за разбирането и участието в деблокирането на диалога между Белград и Прищина", се казва в изявлението.

Комисар Хан отново подчерта готовността си да се опита да създаде условия за продължаване на диалога между Белград и Прищина.

"Когато става въпрос за европейска интеграция, комисар Хан призова Сърбия да се ускори процеса на реформи и да се работи с по-голяма решителност за налагане на върховенството на закона", заявиха от кабинета на сръбския президент.

Сръбският военен министър със забрана за влизане в Косово

На сръбския министър на отбраната Александър Вулин и военната здравна делегация днес беше забранено влизане в Косово, съобщи кабинетът ...

Днес, 26 юли, Хан ще се срещне в Белград със сръбския премиер Ана Бърнич, след което ще се проведе съвместна пресконференция.

Actualno.com

Етикети: