Хърватия алармира - Гърция се готви да пусне още 30 000 мигранти

7382
Хърватия алармира - Гърция се готви да пусне още 30 000 мигранти
Снимка: Getty Images/Guliver

От Гърция вече е потеглила нова мигрантска вълна към Хърватия. Става въпрос за 30 000 души. Това съобщи хърватската държавна телевизия /ХРТ/, позовавайки се на свои източници от вътрешното министерство в Загреб, предаде БГНЕС.

През последните няколко дни в Хърватия намалява приливът на мигранти и вчера в приемния център в Славонски брод нямаше нито един мигрант. През вчерашния ден нямаше и нови пристигнали мигранти от Сърбия в Хърватия, съобщават от вътрешното министерство.

Пореден сблъсък в Германия между про и антиимиграционни протести

Над 5000 души участваха в протестен митинг в германската столица Берлин срещу политиката на канцлера Ангела Меркел. Протестът бе органи...

От началото на кризата на 17 септември в Хърватия от Сърбия са пристигнали 334 128 души. Огромната част от тях веднага се отправят към словенската граница. Властите в Любляна съобщиха, че от 16 октомври до днес над 150 000 мигранти са пристигнали в страната от Хърватия.

Словенският премиер Миро Церар предупреди, че изпращането на войска и поставянето на ограда по Шенгенската граница на страната вече не е само хипотеза.

Правителствата в Загреб, Любляна, както и това на унгарския премиер Виктор Орбан многократно повтарят, че Гърция нарушава брутално шенгенското споразумение и допуска без контрол всички мигранти и след това организирано ги праща към македонската граница.

След 19 юни в съседна Република Македония от Гърция са пристигнали над 240 000 мигранти.

Обвинения срещу Меркел заради хаоса с бежанците

Водачът на Свободната демократическа партия (СДП) в Германия Кристиан Линднер обвинява канцлера Ангела Меркел за хаоса с бежанците в Ев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com