Йоханес Хан: Brexit не означава, че процесът на разширяване на ЕС е спрян

506
Йоханес Хан: Brexit не означава, че процесът на разширяване на ЕС е спрян
Снимка: БГНЕС

Излизането на една държава от Европейския съюз не означава, че е спрян целият процес по разширяването на Съюза. Съществуват много причини той да продължи. Това заяви еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан във връзка с напускането на ЕС от страна на Великобритания (Brexit) след проведения на 23 юни референдум. На националното допитване 51,9% от британците поискаха излизане на страната от Общността.

Откривайки бизнес форум в рамките на Срещата за Западните Балкани в Париж, Хан посочи, че и в бъдеще ще има европейска перспектива за държавите от региона, независимо от това, че съюзът се намира в тежка фаза, предаде МИА, цитирана от БГНЕС.

Хан: Изборите на 5 юни ще върнат Македония по пътя й към ЕС

"Изборите на 5 юни са най-добрият път за Македония за връщането й към преговорите за членство”, заяви еврокомисарят по разширяван...

Хан посочи също, че инфраструктурното свързване на държавите представлява значителна възможност за по-нататъшното сътрудничество между тях, както и за подобряване на условията за инвеститорите.

Според него присъединителният процес не е само въпрос на съгласуване на законодателства, но също така е и фокусиран в областта на икономиката, икономическия ръст и стимулирането на конкурентоспособността.

Еврокомисарят посочи още, че въпреки товара си от миналото, повечето държави от Западните Балкани имат готовност да осъществят реформи.

 

Найджъл Фарадж подаде оставка като лидер на ЮКИП

Лидерът на ЮКИП Найджъл Фарадж подава оставка от поста начело на британската крайнодясна партия, съобщава Independent. Това се случва ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com