Журналистите в Гърция на стачка ден преди голямата национална стачка

2689
Журналистите в Гърция на стачка ден преди голямата национална стачка

Ден преди общата стачка в Гърция журналистите „отработват” своя протест. Двайсет и четири часовата стачка е в знак на протест срещу пенсионната реформа. Предишна стачка бе преди седмица.

Протестната акция става ден преди общата стачка, насрочена за 4 февруари, за да не остане страната без новини за това как преминават протестите в цялата страна, уточнява БГНЕС.

АПИ: Шофьорите с пътуване до Гърция внимателно да планират маршрутите си

Шофьорите, на които през следващите дни им предстои пътуване към Гърция, е необходимо внимателно да планират маршрутите си, съобщават о...

Журналистическите профсъюзи се обявиха срещу „удара, който нанася планът на министъра на труда Йоргос Катрунгалос по фондовете на основното и спомагателното осигуряване, довеждането на всички (все още) работещи, пенсионери и техните семейства до пълна нищета, като възнаграждава нелегалната работа и работата „на черно”.

Много журналисти се опасяват, че ще изгубят работата си във връзка с лицензирането на телевизионното излъчване. Вече 25 години телевизионните канали работят с временни разрешения и правителството реши да въведе ред в сферата. Ще се проведе международен търг за издаване на лицензи.

Според представител на правителството законът ще даде възможност да се осигурят не само работни места, но и спазване на правата на всеки работещ в медиите.

През последните седмици в Гърция се разпространяват протестите срещу плановете на правителството да промени системата за социално осигуряване и да обедини осигурителните пенсионни фондове в един, както и да увеличи данъците.

Митов: Обърнали сме се към Гърция за блокадата, може да поискаме помощ и от Брюксел

Получили сме уверения за съдействие във връзка с блокадите на гръцко-българската граница. Това каза на пресконференция министърът на въ...

Ежедневно фермерите затварят за няколко часа пътищата с тракторите си. Заради това не работят и митническите и контролно-пропускателните пунктове на гръцките граници.

Във връзка със ситуацията на българо-гръцката граница, където са блокирани множество товарни автомобили, България поиска коридор за транзитните превози. Според гръцкия посланик в София Димостенис Стоидис, поставените искания от българска страна трудно ще намерят решение до 4 февруари, тъй като тогава се готви общонационална стачка в Гърция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com