Ковачевски с новини за опозицията в Скопие: Няма да им позволим да блокират европейския процес

7868
Ковачевски с новини за опозицията в Скопие: Няма да им позволим да блокират европейския процес
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски има новини за опозицията в Скопие след като по-рано председателят на парламента Талат Джафери прекрати дебатите на първото заседание за конституционните промени, предаде БГНЕС. 

"Проевропейската коалиция няма да се поддаде на безотговорно и недържавническо поведение и ще направи всичко, за да премахне блокадата по пътя на европейската интеграция на страната. Нашето бъдеще е интеграция, а не изолация", подчерта Ковачевски. ОЩЕ: Глас от Скопие: Македонците не са против България и ЕС, елитът работи за Русия (ВИДЕО)

Кой иска Северна Македония в ЕС?

"Днес в парламента стана кристално ясно кой наистина иска Северна Македония да стане просперираща държава, членка на ЕС, и кой иска да блокира европейското бъдеще на страната. За пореден път се потвърди, че правителството, всички политически партии и всички политически участници от проевропейския фронт са единствените, които мислят добре за държавата и гражданите и са за интеграцията на държавата в ЕС, така както бяха за интеграцията на държавата в Алианса НАТО. Единствено идеологията на ВМРО-ДПМНЕ е за блокада и изолация. Проевропейски ориентираните граждани нито ще забравят, нито ще простят това", категоричен бе Ковачевски. ОЩЕ: Парламентът в Скопие започна обсъждането на конституционните промени - ето какви са нагласите

По думите му блокирането на конституционните поправки е подготвяно от дълго време без абсолютна никаква причина това да се случи. "ВМРО-ДПМНЕ показаха, че нямат аргументи и идеи за обсъждане и че не водят дебат", подчерта Ковачевски.

Според него съвсем ясно е, че целта им не е да преговарят за ново споразумение, а да блокират и да спасят собствената си политическа кариера.

80% от гражданите искат ЕС

Според него всички проучвания на общественото мнение показват, че над 80% от гражданите на страната, независимо от тяхната принадлежност, искат да живеят в рамките на ЕС.

"Гражданите искат по-добър стандарт на живот, по-добро върховенство на закона, по-добра инфраструктура, по-добри услуги за гражданите за икономически напредък, социална справедливост и върховенство на демокрацията. Те искат европейски стандарти с ценности, които съществуват само в ЕС и в САЩ, нашите стратегически партньори. Македонците искат децата им да останат у дома и да изградят европейското си бъдеще тук. Пред нас има уникален шанс да утвърдим европейския път, да ускорим европейската интеграция и да постигнем тази европейска цел до 2030 г., защото това е нашето бъдеще - интеграция, а не изолация", допълни Ковачевски. ОЩЕ: Президентът на Северна Македония: Да сме като армията - затягаме редиците и влизаме в ЕС

Управляващите няма да се поддадат на опозицията

Премиерът припомни, че "ВМРО-ДПМНЕ изолира и блокира страната по пътя ѝ към ЕС и гласува против членството в НАТО".

"Проевропейската коалиция няма намерение да се поддава на подобно безотговорно и недържавническо поведение и ще направи всичко възможно, за да премахне блокадата по пътя на европейската интеграция на страната. Няма да допуснем гражданите, тяхното бъдеще и държавата да бъдат блокирани от ВМРО-ДПМНЕ. Продължаваме да работим за най-висшите национални и държавни интереси и да осигурим мнозинство, с което европейският път на страната да продължи", обобщи Ковачевски. ОЩЕ: Опозицията в Скопие: Управляват ни престъпници, няма да има промени в Конституцията

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

В навечерието на Великден: Главата на Македонската църква си присвои Самуил

Протестират за правата на мигрантите: Младежи нахлуха през тераса в албанския парламент

Спасиха мигранти край Крит

Посещението на Еди Рама в Гърция виси на косъм

Сезонът на пожарите в Гърция започна: Властите подгтовят елитен пожарникарски екип

Скупщината на Сърбия избра новото правителство: САЩ са разочаровани

Турската полиция задържа стотици хора на първомайски протести (ВИДЕО)

Арестуваха над 40 души от „Ислямска държава“ в Турция

Вучич: Никой не ни съставя правителствата, Сърбия е независима държава

Буяр Османи обвини ВМРО-ДПМНЕ в "срамен шовинизъм"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани