Лавров: На Балканите има бум на националистическите настроения

10356
Лавров: На Балканите има бум на националистическите настроения
Снимка: БГНЕС

На Балканите се наблюдава бум на националистическите настроения. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров по време на срещата си с президента на Република Сръбска –държавно образувание в състава на Босна и Херцеговина – Милорад Додик, предаде ТАСС.

„За мен днес е добра възможност да обменим мнения за ситуацията в Босна и Херцеговина, и на Балканите като цяло, като отчетем явния изблик на етнически национализъм, който наблюдаваме, с терористични прояви в Зворник, и неотдавна в Македония“, каза Лавров.

"Росатом" официално сключи споразумение с руската държава за помощ за бизнеса си

Руската държавна корпорация „Росатом“ и Министерството на външните работи на Русия подписаха споразумение за сътрудничество...

Додик от своя страна отбеляза тревожната ситуация, свързана с „Ислямска държава“, като обърна внимание, че във военните операции на терористичната организация в Босна и Херцеговина участват около 380 души. „Това говори за опасност, която съществува за всички нас“, каза той.

Додик разкри, че в Босна и Херцеговина е била арестувана и разследвана група лица, заподозряна в извършване на терористични действия, като данните са били предоставени от разузнаването. Тогава "господин (Бакир) Изетбегович заяви, че е готов да плати адвокатските услуги за тези хора и това показва достатъчно въвличането на властта в подобни действия и какво това може да означава за нас", поясни Додик, цитиран от РИА "Новости".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани