Македония може да затвори границите си за мигранти

4329
Македония може да затвори границите си за мигранти
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако се стигне до прекъсване на бежанския коридор и затваряне на границите, Македония ще бъде принудена да приеме адекватни мерки за да защити националната си сигурност. Това каза македонският министър на вътрешните работи Митко Чавков по време на срещата с президента на страната Георге Иванов, предаде БГНЕС.

Според Чавков "Република Македония като транзитна територия на Балканския мигрантски коридор е изправена пред последствията от поведението на страните-членки на ЕС". "От една страна имаме държава-членка на ЕС, която организирана изпраща мигрантите към нашата южна граница и от друга страна има държави-членки на ЕС, които пречат на придвижването на мигрантите в посока на желаната от тях държава от ЕС", каза още Чавков.

Унгария вдига ограда и по границата със Словения

Унгарската армия и полиция започна да изгражда телена ограда по границата със Словения, в района на граничния пункт Торнисентимиклош ...

Допълнителни предизвикателства са промяната на времето и предстоящите избори в страната, при които силите на реда ще бъдат ангажирани с гарантирането на изборния процес в страната, подчерта още македонският вътрешен министър.

През последните няколко дни през територията на съседна Македония всеки ден от Гърция пристигат между 6 и 7000 души. От информациите и анализите, които получаваме тази бежанска вълна ще се увеличи през следващите месеци, се казва в съобщението от кабинета на македонския държавен глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com