X
 
 

Мицотакис: Гърция е стабилен и надежден партньор на САЩ

287 0
Мицотакис: Гърция е стабилен и надежден партньор на САЩ
Снимка: Getty Images
Посещението в Съединените щати миналата седмица потвърди факта, че Гърция е стабилен и надежден партньор на САЩ в изключително нестабилен регион, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, обръщайки се към Гръцко-американската търговска камара (AmCham) на официална вечеря в понеделник вечерта.

"Гърция ще защитава своите суверенни права по всякакъв подходящ начин. Също така обяснихме, че не търсим напрежение в Източното Средиземноморие и се стремим да разрешим различията с Турция по мирен начин. Ето защо поддържаме отворени канали за комуникация в опит да изпуснем напрежението", добави той.

Мицотакис пак кани американски инвеститори в Гърция

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис повтори поканата си към американските бизнесмени да инвестират в Гърция в момент, когато страната ...

Мицотакис отбеляза също, че Законът за партньорство в областта на сигурността и енергетиката в Източното Средиземноморие (Законът EastMed), одобрен от Конгреса миналата година, определя кои са съюзниците на САЩ в Източното Средиземноморие.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео потвърди, че САЩ "подкрепя и гарантира сигурността и просперитета на гръцката страна и инициативи, водещи до разрешаване на въпросите по EastMed по мирен начин". Помпео добави, че партиите и в двете камари на САЩ – на представителите и Сенатът - са разбрали стратегическата роля на Гърция.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...