Мицотакис видя медии, които били в „подземен свят в интернет“

2189
Мицотакис видя медии, които били в „подземен свят в интернет“
Снимка: ПЦ на Президента

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис нарече "подземен свят в интернет " медии, които наскоро разкриха, че половината от смъртните случаи от COVID-19 се случват в нормални болнични отделения, а не в отделения за интензивно лечение, съобщи Keep Talking Greece.

В пълна подкрепа на премиера, професорът по инфекциозни болести Сотирис Циодрас дори говори за „качествен преход към смърт“, ако пациентът не е интубиран.

Говорейки на пресконференция и обявявайки 3-седмично блокиране в цялата страна, Мицотакис каза :

„Видях, че в подземния свят на интернет циркулира, че пациентите не умират в интензивни отделения, а в обикновени отделения. Много пъти самите семейства избират да интубират пациентите с предвидима смърт. “

Той добави, че описва „различни случаи от тези в Италия“, при които лекарите избират според така наречената схема за тподбиране.„Това няма да се случи в Гърция. Мерките ще се изплатят “, подчерта Мицотакис.

Кои медии по-точно има премиерът като представители на „подземния свят в интернет“ Защото не става дума за произволна публикация във Фейсбук или някакво твърдение в Туитър.

Утвърденият в. „То Вима“ разкри, че 51% от пациентите с COVID-19 умират извън отделенията за интензивно лечение.

Позовавайки се на официални документи, „То Вима“ пише, че въпреки че има налични легла в интензивно отделение, значително голям брой пациенти с коронавирус остават извън отделенията за интензивно лечение, въпреки че здравословното им състояние се влошава.

„Държавните служители и епидемиолозите отбелязват, че в някои случаи изборът да не се прехвърлят пациентите с COVID-19 в интензивно отделение зависи от други основни проблеми, които имат, нещо, което прави този трансфер от проблемен безмислен.“

Гърция въвежда национална карантина от 7 до 30 ноември 2020 г.

Във връзка с усложнената обстановка с COVID-19 гръцкото правителство обяви нови противоепидемични мерки. Считано от 06:00 ч. на 7 ноемв...

Документът от 11 страници се отнася за периода 19-25 октомври. От 63-те души на средна възраст 82, които са починали, „31 (49,21%) са били интубирани в отделенията за интензивно лечение и 32 (50,79%) са били в отделенията на клиниката извън отделенията за интензивно лечение“.

Най-добрият епидемиолог в страната, професор по инфекциозни болести Сотирис Циодрас, който присъства на пресконференцията, подкрепи Мицотакис, заявявайки, че същото се случва и с пациенти, заразени със сезонен грип и лекарите се сблъскват с решението за интубация и прием в интензивно отделение всяка година.

В консултация с роднини на пациенти, лекарите не избират такива, просто защото [интубация и интензивно отделение] „удължават процеса на смъртта“, каза Циодрас, говорейки за „качествен преход към смърт“.

Циодрас твърди още, че „интензивните отделения не са били достатъчни в пика на сезонния грип“, без обаче да уточнява коя година или месец е имал предвид.

„Подземният свят в интернет“ на Мицотакис и „качествения преход към смъртта“ на Циодрас предизвика силен отзвук в социалните медии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Призоваха Мицотакис да даде оставка: Гърция е най-бедна в ЕС след България

Африкански прах покри Гърция: Властите с предупреждение

Северна Македония чества 4 години в НАТО (ВИДЕО и СНИМКИ)

С чук и нож: Младеж вилня в гръцко училище (ВИДЕО)

Румънският президент разреши влизането на сили на НАТО в страната

Над 2 евро за безоловен: Скъп бензин в Гърция

Огромен пожар: Гръцката област Месиния е в пламъци (ВИДЕО)

Задава ли се нова война? Вучич с подозрително изказване (СНИМКА)

Нов граничен пункт със Северна Македония: Изпълнението на проекта е в ход

Предизборни излияния: В Скопие искат българите още да не се вписват в Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com