Мудис: Рискът за излизане на Гърция от еврозоната расте

14123
Мудис: Рискът за излизане на Гърция от еврозоната расте
Снимка: Getty Images / Guliver

Политическата нестабилност и предсрочните парламентарни избори в Гърция са увеличили риска за излизане на страната от еврозоната. Оценката се съдържа в анализ на международната рейтингова агенция Мудис, цитиран от гръцкото радио Скай и БТА.

Мудис уточнява, че вероятността Гърция да излезе от еврозоната е по-ниска в сравнение с 2012 г., когато този риск е бил значително по-голям.

Сириза измества фокуса върху олигарсите

Те са най-известните магнати в Гърция, почитани и също толкова мразени заради богатството им и здравите им политически връзки. Докато ...

В анализа се прави и изводът, че растящият риск би могъл да има негативни последици и за други държави-членки на еврозоната, въпреки факта, че рискът от ефекта на доминото бил значително по-нисък в сравнение върховите нива на кризата.

В същото време стана ясно, че австрийското коалиционно правителство е против ново отписване на гръцкия дълг, съобщава австрийското икономическо издание "Виртшафтсблат".

Източници от австрийското финансово министерство казали, че "такъв въпрос с гръцкия дълг засега не стои", като изразили надежда, че Гърция ще изпълни своите ангажименти към международните кредитори.

Австрийският вестник пише още, че мозъчният тръст Брьогел в Брюксел вече изчислил рамката на евентуален трети спасителен пакет за Атина и че е възможно да има ново разсрочване с десет години на плащанията по дълга и ново намаление на лихвите.

Германия: Гърция няма основания да иска репарации за войната

Германското правителство не вижда никакви основания да бъдат предявявани претенции от страна на Гърция във връзка с изплащането на воен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com