Новите гръцки министри се заклеха

4772
Новите гръцки министри се заклеха
Снимка: Gettyimages.com

Новите министри в гръцкия парламент положиха клетва, след като премиерът Алексис Ципрас освободи от поста техните предшественици, които не подкрепиха исканите от международните кредитори реформи по време на парламентарното гласуване в сряда.

Ципрас уволни и един от най-яростните противници на мерките за икономии – енергийният министър Панайотис Лафазанис, съобщава агенция Ройтерс.

Затварянето на гръцките банки струва на Атина 3 млрд. евро

Триседмичното затваряне на гръцките банки струва на икономиката на страната близо 3 млрд. евро, без в това число да се броят загубените...

Панос Скурлетис, приближен на премиера, който ще наследи енергийния ресор, заяви, че промените бележат "нагласяване на правителството спрямо новата реалност".

По време на гласуването на реформите в сряда общо 39 членове на СИРИЗА не подкрепиха мерките, зад които обаче застанаха депутати от опозицията.

На мястото на бунтарите Ципрас назначи съюзници на своята партия, както и на по-малкия член на коалицията – групата на "Независимите гърци", чиято цел е да подсигури спасителния договор с кредиторите през следващите няколко седмици.

Агенцията цитира и проучване, публикувано днес в гръцкия в. "Ефимерида тон Синтакнон", според което СИРИЗА би спечелила 42,5% от гласовете, ако изборите за правителство се провеждат днес. Този резултат е почти двойно на предишните управляващи от "Нова демокрация", които печелят 21,5%.

Варуфакис: Реформите ще се провалят

Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис заяви, че реформите, които Гърция трябва да приложи в замяна на нова спасителна прог...

Освен това 70% от запитаните предпочитат да приемат поредната спасителна програма, ако това ще помогне на страната да остане в еврото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани