Обща стачка блокира Гърция днес

1548
Обща стачка блокира Гърция днес
Снимка: Getty Images/Guliver

Общата стачка, обявена за днес в южната ни съседка, ще блокира Гърция. Демонстрации ще има в главните гръцки градове, предаде БГНЕС.

Работниците на крайградската железопътна линия също ще участват в протеста, така че няма да има железопътен транспорт между Атина и международното летище на столицата. От профсъюза на гръцките моряци (PNO) обявиха, че няма да има фериботни услуги през целия ден. Всичките тези действия може да доведат до големи проблеми в транспорта, бизнеса и услугите.

Пет километра е опашката от тирове на влизане в Гърция

Петкилометрова опашка от ТИР-ове се образува на разклона за Петрич на АМ „Струма” на влизане в Гърция, предаде БГНЕС. Проб...

Основните профсъюзи, включително Генералната конфедерация на гръцкия труд, Конфедерацията на държавните служители (ADEDY) и профсъюза на гръцките моряци (PNO) призоваха членовете си да вземат участие в протестите.

Стачката се провежда в израз на несъгласие срещу редица реформи, прилагани от правителството, които включват допълнителни мерки за строги икономии, увеличения на данъците и оценки на работниците в обществения сектор, за които синдикатите се опасяват, че могат да служат като средство за съкращаване и уволняване на работници.

Всичко това доведе до масови предупреждения към планиращите да пътуват хора да потвърдят резервации за пътуване, да се подготвят за ограничени фериботни услуги и да изберат възможни алтернативни методи на пътуване – ако е възможно – за да осъществят пътуванията си. Освен това има и друго предупреждение – да се избягват местата, където ще се проведат протестите, защото може да се стигне до сблъсъци и насилие.

Фериботи и кораби ще останат закотвени в пристанищата, самолетни полети ще бъдат отменени. Основно протестите ще засегнат транспортния сектор. Във въздушния транспорт отражение ще има това, че служителите на въздушния контрол няма да бъдат на работните си места.

Преговорите за името на Македония набират скорост, докато в Гърция се готвят протести

Планират се серия от демонстрации в редица градове из цяла Гърция на 6 юни, в които хората ще протестират срещу продължаващите преговор...

Работещите във фериботи и кораби излизат на 24-часова стачка. Въздушният контрол няма да работи от 10:00 до 13:00 часа днес. Работещите в крайградските железници излизат на 24-часова стачка, което засяга и транспорта до летище Атина.

За 31 май пък е обявен 24-часов протест в сектора на автобусния превоз в столицата на Гърция. Засега не е ясно дали служителите на метрото ще се присъединят към протестите.

Планираните протестни митинги в столицата ще започнат около 10:30 ч. на атинските площади „Омония“ и „Клафтмонос“, след което участниците в тях ще се отправят към парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Земетресение разлюля Гърция

Румънските власти освободиха българските риболовни кораби, задържани миналата година

Мицотакис стопли отношенията си с гръцката православна църква

Кога ще има избори за общински съветници в Сърбия

Сръбският Путин пали барута в Босна и Херцеговина, Вучич помага

Ковачевски: Изборите на 8 май ще са много трудни

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Норвегия дари 76 превозни средства на армията на Северна Македония

Кметът на Анкара: Стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com