Простреляха зам.-кмет на Истанбул в главата

6540
Простреляха зам.-кмет на Истанбул в главата
Снимка: Gettyimages.com

Зам.-кмет в Истанбул е бил прострелян в главата и се намира в критично състояние. Неизвестен нападател е стрелял по заместник-кмета на квартал Сисли Кемил Кандас, съобшава турската телевизия NTV.

Това става дни след опита за преврат срещу управлението на президента на Турция Реджеп Ердоган. За момента обаче полицията не посочва дали стрелбата по Кемил Кандас е свързана с метежа. Турция продължава да бъде под високо напрежение и продължаващи арести, въпреки че правителството заяви, че ситуацията е под контрол, пише The Independent.

Китай иска стабилност в Турция, притеснява се за Близкия изток

Китай се надява, че Турция ще остане сигурна и стабилна. Това заяви говорител на китайското външно министерство в понеделник във връзка...

Същевременно президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви, че ще изчисти институциите в страната от „вируса“ на тези, които му се противопоставят. Над 7000 души, включително над 100 генерали, бяха арестувани след опита за преврат от петък миналата седмица.

По-рано днес стана ясно, че от работа са отстранени 8 000 полицаи. Властите продължават и арестите на участници в преврата. Според медиите в страната броят на арестуваните генерали и адмирали вече е 103. От разпитите на арестуваните бивши генерали и адмирали, за които информираха медиите, стана известно, че целта е била да убият президента на Турция Реджеп Ердоган, да превземат властта и да поставят начело генерал Акън Йозтюрк, бивш командващ Военновъздушните сили на турската армия.

При опита за преврат в Турция са загинали 208 души, а 1491 са ранени, съобщи днес премиерът на страната Бинали Йълдъръм. Обмисля въвеждането на смъртното наказание, но Йълдъръм заяви, че няма да се бърза с това решение.

 

САЩ: Турция може да загуби членството си в НАТО*

НАТО ще упражнява контрол над Турция след опита за преврат от петък миналата седмица. Това стана ясно днес от думите на държавния секр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com