X
 
 

Протести в Гърция заради новите центрове за бежанци

605 1
Протести в Гърция заради новите центрове за бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver
Днес в Атина се очаква да се проведат протести на жителите на островите Лесбос, Хиос и Самос, несъгласни с решението на правителството за изграждане на нови бежански центрове. Това съобщава агенция МИА, цитирана от БГНЕС.

Хората искат от властите да не създават допълнително напрежение. По думите на засегнатите няма как няколко острова да се справят с миграцията само заради географското си положение.

524 са непридружените деца бежанци у нас

524 е броят на непридружените деца бежанци, които са потърсили закрила в страната ни през 2019 година. Това каза в интервю за агенция &...

По време на извънредно заседание на регионалния съвет на северния регион на Егейско море бе приета резолюция от няколко точки. Част от плановете предвиждат прекратяване на диалога с представители на кабинета заради решението за изграждане на центрове от затворен тип.

Реакцията на местната власт дойде след изявление на говорителя на правителството, че Министерството по въпросите на миграцията и бежанците „поради обществения интерес е упълномощено да издаде разпореждания” за използване на терени за построяване на контролирани центрове за бежанци и мигранти.

В резолюцията се заявява, че се прекратява всякакъв диалог с централната власт, докато не бъде оттеглено това разпореждане. Настоява се за разтоварване на островите и преместване на бежанците и мигрантите в други части на Гърция, както и да бъдат предприети правни действия срещу решението на правителството. Подчертава се, че няма необходимост да бъдат изграждани нови центрове, а да се затворят съществуващите, което е една от конфликтните точки между местната и централната власт.

Припомняме, че по официални данни на правителството, към 11 февруари на островите в североизточната част на Егейско море са настанени 42 102 бежанци и мигранти. Най-голям брой – 21 771, са на остров Лесбос. В местния лагер Морина живеят 19 500 души при капацитет 2840.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен, ама си има име 1 Анонимен, ама си има име преди 1 седмица Профил на трол?
    Явно подмяната на населението на Европа е в пълна сила. До преди 20 г. Вярващите в Аллах бяха маргинален процент от Скандинавското население. С идването на власт на социалдемократите и зелените този процент взривоопасно се увеличи до днешните 20% в Швеция, 10-15% в Дания, над 15 в Норвегия и 10% във Финландия. Вътрешната министърка на последната, вчера се изцепи без да е питала никого в правителст виж още ›› вото на мисирките (пет жени начело с МП на възраст от 34-40 г), че Финландия трябва да приеме децата без семейство от тия лагери. Тия деца са над 16 г или много повече, но знаейки, че никой не може да им определи възрастта, лъжат като калайджии. По закона за обединениеъто на семействата на бежанците ако дойде едно “дете” идват около 10 роднини. При тях , до колкото знам нямат в езика си и културата си дума за “работа”, само бизнес, алъш вериш. Другото е известно. В Скандинавия им се плаща по 36€ на ден на рязана лупара, плюс квартирата, телефоните (обикновенно Мин. Айфон 7) и всички други разходи. Даже циганин от първи клас може да сметне едно многобройно семейство колко взима на ден. Та се питам, тия зелени и леви идиоти, защо не натиснат страни като ОАЕ, ОМАН, САУДА, ЕГИПЕД, ИРАН, ПАКИСТАН, БАНГЛАДЕШ, ТУРЦИЯ да си ги вземат при тях? Същата религия, същата култура, същите обичаи и храна? Не разбираю! Тива подменяне на населението е факт. В моловете през деня има само араби и черни. С модерни дрехи, колички с деца, телефони и кафета в ръка са напалатили навсякъде. Каква полза има, не разбираю, жените им нямат право да работят, мъжете въртят броеници и мелят л**на по цял ден. Какви данъкоплатци са?