X
 
 

Разраства се епидемията от морбили в Македония

2445 0
Разраства се епидемията от морбили в Македония
Снимка: iStock/Guliver
Епидемията от морбили в Македония се разраства, пише македонското електронно издание “МКД“, цитирано от агенция "Фокус".

Миналата седмица са регистрирани 134 нови случая на морбили, а броят им нараства. Продължава тенденцията на регистриране на голям брой болни от морбили, като за няколко седмици наред броят на новоинфектираните е над 100.

От заболелите има 48 нови случая в Скопие, останалите 86 са от десет други града, като общият брой на засегнатите градове е 22, според Института за обществено здраве. Най-голям е броят на регистрираните болни над 30-годишна възраст.

УНИЦЕФ с потресаваща статистика за застрашените от морбили деца

169 милиона деца в глобален мащаб не са ваксинирани срещу морбили, съобщи УНИЦЕФ. Става въпрос за деца, на които не е сложена първата д...

Здравните власти твърдят, че няма намаляване на броя на случаите, нито се очаква край на епидемията.

От началото на епидемията до момента в центровете за обществено здраве общият брой на ваксинираните лица на възраст до 14 години е около 25 хиляди деца, като в допълнение са ваксинирани 1,780 души, повече от 65% са здравни работници, студенти по медицина и ученици в средни медицински училища.

Една пациентка е в тежко здравословно състояние. Тя е била хоспитализирана вчера в клиниката по инфекциозни болести в Скопие. От там казват, че още три деца и двама възрастни се намират в тежко състояние.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално