X
 
 

Решението за нови избори в Северна Македония е изненадващо, смята проф. Димитров

668 0
photo of Решението за нови избори в Северна Македония е изненадващо, смята проф. Димитров
Снимка: iStock/Guliver
Съпредседателят на Комисията по историческите и образователни въпроси между България и Северна Македония проф. Ангел Димитров коментира пред БНТ, че решението за провеждане на нови избори е било изненадващо. Според Димитров правителството на Северна Македония има достатъчно основания да не предприема този ход.

"Смятах, че правителството има достатъчно основания в момента да не предприеме тази стъпка. Очевидно вътре в самата партия, не само натискът отвън, е довел до решение, че едни предсрочни избори ще дадат нов шанс за управление на сега управляващата коалиция", обясни проф. Ангел Димитров.

Проф. Николай Овчаров: Македонски език няма, без компромиси със Северна Македония

България в никакъв случай да не отстъпва от червените линии, които постави на Северна Македония като условия за присъединяването й към ...

Според него е имало твърде много сигнали, че не трябва да се "надуват фанфарите" предварително. Някои от големите европейски държави доста ясно бяха казали, че не смятат момента за подходящ за начало на предварителните преговори.

По негово мнение отлагането не е толкова страшен сигнал, а е напомняне, че трябва да се ускорят реформите, да се преодолеят моментите на проблеми със съседни страни.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители