Само за ден Македония е приютила временно 6 000 бежанци

3705
Само за ден Македония е приютила временно 6 000 бежанци
Снимка: Gettyimages.com

В рамките на вчерашния ден македонските власти са издали разрешения за временно пребиваване на 5979 души, съобщиха от македонското МВР.

Отново най-много сред мигрантите са гражданите на Сирия – повече от половината.

Гръцката брегова охрана нарочно пука лодка с бежанци, за да се удавят (видео)

Mъж от гръцката брегова охрана нарочно пука гумена лодка, пълна с близо 60 бежанци. Това показва видео, публикувано в Youtube. Kорабът...

За периода от 19 юни, когато започнаха да се издават временните разрешения, до сега са били дадени на 276 306 души. Сред тях най-много са сирийците (167 705 души), афганистанците (63 009 души) и иракчаните (24 159 души), но има и много мигранти от държави в Азия и Африка като Бангладеш, Сомалия, Конго, Нигерия и други.

По-рано днес икономическите мигранти, които са блокирани на гръцко-македонската граница, се съблякоха голи до кръста в знак на протест. В т.нар. "ничия земя" има над 1300 души. Повечето от тях са от Иран, Пакистан, Бангладеш, Мароко, Алжир, Тунис, Ливан, Конго, Сомалия и други африкански държави.

От средата на миналата седмица властите в Скопие не допускат икономически мигранти и хора от държави, където няма военни действия. Въпреки това обаче гръцките власти продължават да трупат мигранти на македонска граница, недалеч от град Гевгелия.

Мигрантите на няколко пъти се опитаха да съборят загражденията и да нахлуят на македонска земя, но бяха спрени от силите на реда.

Манолова: България е застрашена от радикализация в гетата

Невъзможно е да затворим границите си за бежанци, но решението е засилен и по-надежден контрол. Това каза омбудсманът Мая Манолова в пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com