X
 
 

САЩ предоставиха на Албания 920 000 долара за затворите

385 0
photo of САЩ предоставиха на Албания 920 000 долара за затворите
Снимка: Pixabay
САЩ предоставиха на Албания 920 000 долара за подобряване на екшънплана за затворите за 2019 г., предаде агенция МИА, цитирана от БГНЕС.

Подобряването на условията в затворите е от съществено значение в усилията на Албания за укрепване на правовата система и борбата срещу организираната престъпност.

Борис Джонсън тръгна да прави затвори

Новият британски премиер Борис Джонсън обеща 10 000 нови затворнически места, 20 000 нови полицаи и разширяване правомощията на полиция...

Припомняме, че на 1 октомври САЩ предоставиха допълнително 920 000 долара в подкрепа на програмата за правоприлагане в Албания, с което американската финансова подкрепа достигна 5,1 милиона долара, обяви на страницата си посолството на Съединените щати в Тирана.

Албания възнамерява да въведе режим „41 бис” в два затвора - този в Печин и „313” в Тирана, в които ще бъдат настанени най-опасните престъпници.

Генералният директор на затворите Агим Исмаили заяви пред медии, че освен укрепване на сигурността, екшънпланът предвижда и допълнително обучение на полицаите, които ще охраняват затворниците по „41 бис”.

Затворници, които ще излежават присъдите си в режим „41 бис”, ще бъдат изолирани напълно, в килиите им ще има само едно легло, без телевизор и без хладилник. Освен железните решетки на килията, ще има и железни решетки на прозорците.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....