X
 
 

Турция засилва присъствието си в Източното Средиземноморие

2175 0
photo of Турция засилва присъствието си в Източното Средиземноморие
Снимка: Getty Images / Guliver
Министърът на енергетиката на Турция разгледа текущите операции по проучване за находища на въглеводороди в Източното Средиземноморие и подчерта, че страната е засилила присъствието си в региона с два сондажни кораба, „Фатих“ и „Явуз“, и два, измерващи сеизмичната активност „Барбарос Хайредин“ и „Оруч Рейс“.

"Ние осигурихме голям импулс в нашите операции за проучване на ресурси в Източното Средиземноморие", каза Дьонмез.

Турция открива втора военна база в Катар

Турция завършва изграждането на втора военна база в Катар, емирството, разположено на брега на Персийския залив, Al Ahram, цитиран от Т...

"Никога няма да допуснем узурпацията и присвояването на правата на турската общност върху въглеводородните ресурси на острова (Кипър - бел. ред.). Турция ще продължи да упражнява правата си, произтичащи от международното право, в своя суверенен континентален шелф", посочи Фатих Дьонмез.

Турция се застъпва за справедливия дял от ресурсите в района с включването на кипърските турци, припомня вестник „Сабах“, цитиран от БГНЕС. Невъзможността за намиране на политическо решение в продължаващия вече десетилетия политически конфликт на Кипър обаче възпрепятстваше всяко справедливо приключване.

В сряда вестник „Катимерини“ съобщи, че президентът на кипърските гърци Никос Анастасиадес е предложил създаване на доверителна сметка, която да защити дела на турската кипърска общност от постъпленията от природен газ. Предложението се появи по време на среща с президента на Севернокипърската турска република Мустафа Акънджъ на 9 август.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Кога тръгва новото предаване на Слави?

Ще прави ли Слави Трифонов телевизия? И наистина ли е отложил учредяването на партията си? От 15 септември насам жълти вестници и сайтове подлагат...